TERRITORI

En un dels territoris més bonics i purs de Catalunya, el comprès entre el Parc Natural de la Serra de Montsant i les Muntanyes de Prades, hi trobem La Ruta dels Refugis, un itinerari indefugible per a tots els amants de l’aventura, la naturalesa, la història i les vistes; camins que serpentegen entre boscos, antiquíssims camps d’oliveres i vinyes tan profundament arrelades en remot mineral.

Ens trobem a tocar de la incomparable Costa Daurada, marc emblemàtic de la mediterrània on gaudim del clima suau i benigne que ja va seduir l’Imperi Romà. És una zona carregada de patrimoni cultural, històric i natural amb una gran oferta d’oci i activitats a l’aire lliure entre paisatges de gran bellesa. Cultura,  història, natura… i  gastronomia, com a vèrtex d’una terra rica i plena de vida.

Des de la capital de la comarca del Baix Camp albirem i accedim al paratge natural de les Muntanyes de Prades, plens de sorprenents indrets que ens transmeten tranquil·litat i harmonia. És un massís que s’alça majestuós entre la Conca de Barberà i la cubeta del Priorat.

Endinsant-nos cap a l’interior del territori català, trobem el Priorat, comarca formada per vint-i-tres municipis, amb capital a Falset. Se situa al límit Nord Oest de la serralada Prelitoral de la qual en forma part la Serra de Prades que s’obre en direcció a la serra de Llaberia separant la comarca.

És aquí on destaquen les dues denominacions d’origen de vi que donen renom al territori: la DOQ Priorat i la DO Montsant.

El Parc Natural del Montsant, és una serra de gran simbolisme a les comarques tarragonines. La seva impactant orografia, emmurallada per cingleres i roquissars de conglomerats oligocènics, mostra la petjada de l’activitat humana lligada a un important patrimoni natural, que aplega una elevada diversitat biològica. És un indret ideal per a activitats de natura, senderisme, fotografia, etc.

Tots els pobles que hi ha escampats pel territori són interessants ja que amaguen històries i llegendes. La ruta de refugis descobreix els indrets més bonics dels pobles; sota els peus del massís, Cornudella de Montsant, Albarca comarca endins, entre la solana i l’obaga de la muntanya, d’origen musulmà, Siurana, on destaca l’absis romànic de la seva església. La Mussara, també d’origen àrab, actualment despoblat i que es troba al bell mig de les Muntanyes de Prades. La impressionant vista destapa el sud del Camp de Tarragona, amb vistes al mar Mediterrani o Mont-ral, situat a la comarca de l’Alt Camp, el trobem a l’extrem occidental de la comarca, a la vessant oriental d’aquestes muntanyes.

 

Subscriu-te al nostre newsletter

Subscriu-te al nostre newsletter

Subscriu-te al nostre newsletter si vols rebre les últimes novetats sobre les activitats que organitzem a La Ruta dels Refugis

T'has subscrit correctament!

Pin It on Pinterest