ITINERARI

Les possibilitats de realitzar aquest itinerari són molt extenses. La ruta, dividida en quatre etapes consecutives ofereix diferents versions segons la conveniència del visitant.

Es pot realitzar de forma seguida al llarg de 4 dies, on cada nit la passareu en un refugi diferent: LoRefugi, La Mussara, Mont-Ral i Prades Park. 

DESCRIPCIÓ DE LES ETAPES:

ETAPA 1: Cornudella de Montsant – La Mussara.

Distància: 22km
Altura màxima: 991m    Altura mínima: 466m    Desnivell positiu: 1047m

El recorregut d’aquesta etapa és el més llarg de la Ruta dels Refugis. Tot i així, els paratges són espectaculars i les vistes meravelloses. En primer terme, ascendirem al poble de Siurana situat a 706m. Posteriorment baixarem cap al riu Siurana i l’anirem remuntant fins als refrescants Gorgs, arribant així al poble abandonat de Gallicant. Passarem per l’antic campament militar de Castillejos, també abandonat. Una passejada per la pista de Mas d’en Rei fins a peu de la Mussara, ens donara repòs per encarar la darrera pujada fins al poble abandonat, a uns metres del refugi.

ETAPA 2: La Mussara – Mont-ral

Distància: 20km
Altura màxima: 967m    Altura mínima: 307m    Desnivell positiu: 1023m 

Aquesta etapa la transcorrerem per les zones boscoses de les nostres muntanyes, travessant fonts i rius. Una vegada ben desperts iniciarem la baixada des de la Mussara per les Tosques. Planejant pels senderons arribaren a la Font Major i a l’Albiol. Una vegada passem per aquests dos punts claus de la ruta, resseguirem dues valls, la del riu Albiol de baixada i la del riu Glorieta de pujada. Al llarg d’aquesta remuntada ens trobarem amb el Niu de l’Àliga fins arribar al refugi de Mont-ral.

ETAPA 3: Mont-ral – Prades

Distància: 22km
Altura màxima: 1198m    Altura mínima: 704m    Desnivell positiu: 1034m

Situats a la zona Nord del territori, descobrirem la zona de més alçada. Des de Mont-ral ascendirem per la Foradada fins trobar el Pont de Goi. Moment que baixarem per la Font de la Llúdriga fins al poble de Capafonts, punt situat a mig camí de la tercera etapa. Des d’aquí, pujarem pels camins serpentejants dels encantadors boscos fins a l’ermita de l’Abellera i continuarem l’ascensió fins al Tossal de la Baltasana, situat a 1023m. Una vegada captivats per les fantàstiques vistes, baixarem ja cap a Prades, on a pocs minuts del centre hi trobarem el refugi del Càmping de Prades.

ETAPA 4: Prades – Cornudella de Montsant.

Distància: 20km
Altura màxima: 1134m    Altura mínima: 525m    Desnivell positiu: 608m

La última de les etapes és la més occidental. Recorrerem el Parc Natural de la Serra de Montsant. El camí puja fins al Pla de la guàrdia, on tornarem a gaudir de les impressionants vistes. Per un camí més aviat planer arribarem al Grau d’en Saura, des d’on continuarem fins arribar al Mas d’En Lluc i remuntarem la vall fins al petit poble d’Albarca. Quan deixarem enrere la vila emprendrem el tram final resseguint l’històric Camí dels Cartoixans, des de Sant Joan Petit fins arribar a LoRefugi, punt final de la Ruta dels Refugis.

Els esports de muntanya són potencialment perillosos. Recomanem extremar les precaucions a l’hora de practicar-los i no ens fem responsables dels possibles accidents que les persones puguin tenir mentre els practiquen influenciats pel contigut d’aquesta web.

Subscriu-te al nostre newsletter

Subscriu-te al nostre newsletter

Subscriu-te al nostre newsletter si vols rebre les últimes novetats sobre les activitats que organitzem a La Ruta dels Refugis

T'has subscrit correctament!

Pin It on Pinterest